Skip to content Skip to footer

Pravilnik o zasebnosti

 

Kdo smo

 Naš naslov spletišča je: https://labring.si. Kontakt spletnega mesta je [email protected].

Zbiranje in uporaba podatkov

Vaše osebne podatke bomo shranili v primeru, če nam jih boste poslali v okviru vašega naročila, ali če nas boste kontaktirali (na primer preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte). Shranili bomo samo podatke, ki jih boste vpisali v ustrezne obrazce. Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili samo za izpolnitev vaših zahtev. 

Spreminjanje in popravljanje podatkov in vaša pravica ugovora

Pridružujemo si pravico do spremembe vašega imena in priimka ter elektronskega naslova in v primeru, če od vas dobimo dodatne podatke v skladu s pogodbo. Dopolnjeni oziroma popravljeni seznam podatkov bomo uporabili za lastne reklamne namene, na primer za pošiljanje zanimivih ponudb in informacij o naših proizvodih po elektronski ali navadni pošti. Vaša pravica je, da lahko kadar koli ugovarjate shranjevanju in uporabi vaših osebnih podatkov. 

Uporaba storitve Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, podjetja Google, Inc. (www.google.com), ki omogoča analizo obiskov naše spletne strani. Storitev uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik, in nam omogočajo analizo vašega obiska naše spletne strani. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi naše spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Vsakemu računalniku in napravi, ki sta povezana z internetom, se dodeli IP naslov internetnega protokola. IP naslov se običajno dodeli v blokih za posamezne države in se pogosto uporabi za prepoznavanje države ter mesta, iz katerih se računalnik povezuje z internetom. Ker internet deluje samo, če spletna mesta uporabljajo IP naslove, imajo imetniki spletnih strani dostop do IP naslovov svojih obiskovalcev, ne glede na to, ali uporabljajo storitev Google Analytics ali ne. Google Analytics uporablja IP naslove, a lastnikom spletnih mest omogoči vpogled v podatke, iz katerih delov sveta prihajajo njihovi uporabniki. Z metoo, imenovano maskiranje IP-jev, lahko lastniki spletnih strani, ki uporabljajo storitev Google Analytics, storitvi sporočijo, naj pri določanju geografske lokacije uporabi samo del IP naslova in ne celotnega IP-ja. Podjetje Google bo dodeljene podatke uporabilo za oceno vaše uporabe spletne strani, za pripravo poročil o spletni dejavnosti in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletne strani. IP naslovov, pridbljenih s storitvijo Google Analytics, Google ne bo združil s podatki, pridobljenimi iz drugih aplikacij. Če ne želite, da se piškotki shranjujejo na vaš računalnik, lahko to določite v nastavitvah vašega brskalnika. Če uporabe piškotkov, ki so del funkcionalnosti naše spletne strani ne sprejmete, bo morda delovala omejeno.

Za preprečitev nalaganja pokotkov Google Analytics se lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov.

Shranjujemo podatke, posredovane preko vhodnih parametrov kontaktnega obrazca za kontakt skupaj z meta podatki o predloženih podatkih, vključno z žigom, naslovom izvornega IP in podatki o uporabljenem brskalniku uporabnika. Tudi tretje osebe lahko zbirajo nekatere informacije o obiskovalcih našega spletnega mesta. Na tej spletni strani trenutno uporabljamo Google Analytics.

Piškotki

Tako imenovane spletne piškotke uporabljamo, da bi omogočili nekatere funkcije in naredili našo spletno stran kar se da zanimivo in privlačno. Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se izbrišejo po koncu seje brskalnika, to je, ko zaprete brskalnik. Drugi piškotki, ki ostanejo na vašem računalniku, nam omogočajo, da ob ponovnem obisku naše spletne strani prepoznamo vaš brskalnik. Večina brskalnikov piškotke sprejema samodejno. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite biti obveščeni, preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite v nastavitvah brskalnika. Če uporabe piškotkov, ki so del funkcionalnosti naše spletne strani ne sprejmete, bo delovanje le te morda omejeno.

Kontaktni obrazci

Spletna stran uporablja vtičnik ContactForm, kateri omogoča, da lahko naši obiskovalci preko spletnega obrazca kontaktirajo z nami. Vaše posredovane informacije se pošiljajo kot e-poštna sporočila na email naslov podjetja. Informacije so shranjene tudi v bazi podatkov na našem gostiteljskem strežniku.

Kako dolgo hranimo podatke

Nimamo določenega roka za hranjevanje podatkov. Če želite, da se vaše podatke odstrani iz naše baze podatkov, se obrnite na nas preko email naslova ali preko kontaktnega obrazca. Odstranili jih bomo kadarkoli bi se pojavile skrbi glede vaše zasebnosti.

Kam pošiljamo vaše podatke

Stran namensko ne posreduje podatkov drugim, vendar na naši spletni strani uporabljamo nekaj vtičnikov WordPress, ki lahko posredujejo nekatere podatke, vključno z osebnimi podatki, vendar na to iz naše strani nimamo vpliva. 

Uporabljamo samo vtičnike in teme programa WordPress, ki jih hrani WordPress.org. Smernice WordPress.org jasno prepovedujejo sledenje uporabnikom brez njihovega izrecnega obveščenega soglasja.

Pravica do dostopa in kontakt

Pravico imate do brezplačne informacije o vaših osebnih podatkih, shranjenih pri nas, kot tudi pravico, da se podatki popravijo, blokirajo ali izbrišejo. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam to sporočite na naš elektronski naslov [email protected].